Trainingen


Een tekst die werkt, is een tekst waarmee je je doel bereikt. Om je doel te bereiken is transparantie van belang: een heldere kernboodschap en een logische tekstopbouw. Ook taal, toon en timing spelen een belangrijke rol. Teksten schrijven begint bij de lezer: wie is je doelgroep?
De beste teksten schrijf je vanuit de stoel van de lezer

Correct Nederlands

Met meer zelfvertrouwen en plezier schrijven. Dat leer je in deze training correct Nederlands. De workshop is bedoeld door iedereen die correct Nederlands wil schrijven en kennis van de Nederlandse taalregels wil opfrissen. De training is praktisch en inspirerend van opzet. De trainer behandelt veelvoorkomende taalkwesties. Alle taalvragen zijn oké.  

0 reacties

Schrijven voor beleid

Doel, doelgroep en hoofdboodschap zijn kernbegrippen in deze training ‘Krachtige beleidsteksten’ . De afgelopen tien jaar verzorgde ik de training onder meer voor beleidsmedewerkers, adviseurs en management van ministeries, waterschappen en gemeenten. Na de training  kunnen de deelnemers hun tekst afstemmen op de scannende lezer: lezergerichte inleiding, kernboodschap, navolgbare redenering, betekenisvolle tussenkopjes en toegankelijke taal.    

0 reacties

Succesvol solliciteren

Met deze training kom je zelfverzekerder in het  sollicitatieproces te staan. Je leert een goede sollicitatiebrief te schrijven, om te gaan met social media en je gaat met een ijzersterk cv de deur uit: een cv dat is afgestemd op de vacature waarop je solliciteert en dat is geschreven in correct Nederlands.      

Piramidaal rapporteren

Hoe breng je snel en overtuigend een boodschap over in een tekst? Op basis van het Pyramid Principle van Barbara Minto heeft Linkfirma een eigen training ontwikkeld. In deze training leer je het piramideprincipe toepassen op jouw teksten. Niet alleen schrijf je daardoor sneller een tekst; ook zijn je teksten voortaan glashelder en afgestemd op […]

0 reacties

E-mails en brieven schrijven

Deze training draait om de lezer. Wat verwacht de lezer in een zakelijke e-mail of brief? En wat zijn de spelregels voor hedendaagse correspondentie? In deze training leer je eigentijdse e-mails en brieven schrijven, in correct Nederlands.