Teksthulp

Hulp bij het schrijven en opfrissen van teksten

Schitterende teksten

Soms lukt het even niet om de vlammende, schitterende tekst te schrijven waarin alles wonderlijk samenkomt: precies zoals je het wilde zeggen! Tekstfirma helpt je graag met:

 • Tekstadvies
 • Tekstproductie
 • Tekstredactie

Je krijgt teksten die bondig, begrijpelijk en lezergericht zijn. De teksthulp vindt meestal geheel online plaats, bijvoorbeeld via mail, skype of zoom. Voor grotere schrijfklussen maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Elk traject begint met een intake om vraag en doel scherp te stellen. Daarna ontvang je van Tekstfirma een inhoudelijk-financieel voorstel op maat. 

Teksten in de wasmachine?

Bij Tekstfirma kun je je teksten laten wassen. Zie hieronder twee teksten: voor en na de was.

Voor de was

1.

Teneinde de procesgang te kunnen beoordelen verzoek ik u mij de achterliggende stukken en correspondentie te doen toekomen.

2.

Er zijn onvoldoende maatregelen genomen ter voorkoming van schade die betrekking heeft op het milieu.

Na de was

1.

Wilt u mij de achterliggende stukken en correspondentie opsturen? Dan beoordeel ik of het proces eerlijk is verlopen.

2.

Logica heeft het milieu onvoldoende beschermd.

   adVS

Klanten aan het woord

 

Nieuwsbericht intranet IGJ | 15 oktober 2020

“De modelbrieven Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) zijn vernieuwd. De nieuwe teksten bevatten minder juridische termen en meer waarderend taalgebruik. Ook zijn wijzigingen doorgevoerd op basis van onze ervaringen met de Wkkgz en het uitvoeringsbesluit. Tekstschrijfster Anja Grüteke, bekend van de training Waarderend schrijven, hielp ons met dit proces.”

(Bron: Intranet Inspectie IGJ, met toestemming overgenomen)

“Anja is een betrokken communicatietrainer en adviseur die diverse maatwerktrajecten binnen bedrijven en overheden voor Lexicon heeft ontwikkeld en uitgevoerd. Haar creativiteit, klantgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid zorgen ervoor dat we dit de komende jaren graag blijven doen.”

Caroline van Blerkom, Talenbureau Lexicon

Meer informatie?

Vul het formulier in en ik neem contact met je op.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail*

  Telefoon

  Noteer hier je vraag:

   

   

   

  Wie is Anja Grüteke?

  “Wie zonder taalfouten is, werpe de eerste klinker!”

  Deze uitspraak van Loesje gebruik ik weleens in mijn trainingen. Als neerlandica zie ik schrijven vooral als mensenwerk en liever niet als taalpurisme. Dat is meer iets voor de liefhebbers. In mijn schrijftrainingen en schrijfcoachings help ik profesionals met meer gemak treffende teksten te schrijven. Dat zijn teksten die doel treffen en die rekening houden met de lezer. Want een tekst die begrijpelijk is voor de lezer, is menselijk.

  Mijn speciale belangstelling heeft waarderende taal. Dat is taal die effect heeft omdat het de lezer energie geeft. In 2020 heb ik voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 30 standaardbrieven herschreven naar een waarderende en heldere stijl. Daarbij heb ik onder meer gebruik gemaakt van de kennis van het Behavioural Insights Netwerk Nederland.

  De trainers van Tekstfirma en het Schrijftrainerscollectief zijn ingeschreven bij het CRKBO, het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs.