Teksthulp

Advies op je werkplek

Soms lukt het even niet om de vlammende, schitterende tekst te schrijven waarin alles wonderlijk samenkomt: precies zoals je het wilde zeggen! Tekstfirma helpt je graag met persoonlijke teksthulp, zoals:

  • Tekstadvies
  • Tekstproductie
  • Tekstredactie

Je krijgt teksten die bondig, begrijpelijk en lezergericht zijn. B1 is daarbij geen ‘doel op zich’. Het gaat erom dat je een ingewikkeld onderwerp helder presenteert. En dat is het moeilijkste wat er is als het om helder schrijven gaat. Dat betekent dat je zowel je onderwerp als je doelgroep kunt doorgronden. En dat je dat vervolgens helder opschrijft.

De teksthulp vindt meestal geheel online plaats, bijvoorbeeld via mail, skype of zoom. Voor grotere schrijfklussen maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Elk traject begint met een intake om vraag en doel scherp te stellen. Daarna ontvang je van Tekstfirma een inhoudelijk-financieel voorstel op maat. 

“Anja is een gedreven en betrokken communicatietrainer/-adviseur die diverse maatwerktrajecten binnen bedrijven en overheden voor Lexicon heeft ontwikkeld en uitgevoerd. Haar creativiteit, klantgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid zorgen ervoor dat we dit de komende jaren graag blijven doen.”

Klantervaring: Caroline van Blerkom, Talenbureau Lexicon

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Vul dan je gegevens hieronder in. Dan maken we een belafspraak.

Voornaam*

Achternaam*

E-mail*

Telefoon

Noteer hier je vraag:

Bij Anja Grüteke van Tekstfirma heb ik een coaching ‘schrijfvaardigheid’ gevolgd. Anja is vier keer bij ons op locatie geweest en heeft mij privéles gegeven. Leerzaam, effectief en erg leuk.

In mijn vorige leven als directiesecretaresse schreef ik hele formele teksten. Dit deed ik op gevoel en niet volgens een communicatietheorie. Dit nam veel tijd in beslag.
Als communicatieadviseur heb je met verschillende doelgroepen te maken en wil je voor iedereen aantrekkelijke en duidelijke teksten schrijven. Anja heeft mij onder andere geleerd hoe je snel en gestructureerd, wervende teksten kan dichten.

Anja, bedankt voor je hulp. Nog iedere dag heb ik profijt van jouw cursus. Wie zich wil ontwikkelen in het schrijversvak, bel of mail Anja. Op basis van jouw wensen stelt Anja een programma op. Succes gegarandeerd!

Klantervaring: Margaret Vos
Communicatieadviseur

Wie is Anja Grüteke?

 

Schrijvers van zakelijke teksten weten mij te vinden om hun schrijfvaardigheden te versterken. Ik coach vakexperts die schrijven voor een breed publiek.  Ik doe dat zowel door individuele schrijfcoachings te geven als schrijftrainingen voor groepen. 

Vanuit mijn achtergrond als bestuurlijk adviseur en docent Communicatiemanagement begrijp ik de werkvelden van mijn klanten. In de jaren dat ik heb gewerkt bij de TU Delft en later bij commerciële ict-bedrijven  heb ik ervaren hoe het is om te schrijven in politiek-bestuurlijke omgevingen  en vanuit een brede organisatiecontext. Ik help schrijvende professionals graag verder om teksten met effect te schrijven.