Volg woensdag 25 maart een gratis online taalsessie bij Tekstfirma, via Zoom (direct naar het bericht op LinkedIn). In april kun je onlinesessies Creatief schrijven en Correct Nederlands volgen. De data vind je in de agenda

Thema taalsessie: samenstellingen

Het thema van de eerste sessie is: ‘Samenstellingen’. Voorbeelden van samenstellingen zijn: ict-afdeling, coronacrisis, ziekenhuisopname, Ziektewet-uitkering, privébestand, onlinetaalsessie.

Schrijf je ‘onlinetraining’? Ja! Op deze en andere vragen over samenstellingen ga ik in tijdens deze taalsessie. Ook geef ik praktische tips, handige apps en sites waar je taalvragen kunt checken.

Waarom een onlinesessie over spelling, in deze tijd?

Waarom zou je je juist nu bezighouden met taal en spelling? Dat vroeg ik me afgelopen dagen af. Spelling is nou niet vitaal. Toch ga ik deze taalsessies aanbieden, om twee redenen.

  • Ten eerste om uit te vinden of er nu behoefte is aan dit soort webinars: het bijspijkeren van taal, voor mensen die ineens tijd over hebben en zich hierin willen verdiepen.
  • Ten tweede helpt het me te oefenen met programma’s als Zoom en met online trainen.

In het normale leven geef ik schrijftrainingen aan vakexperts die schrijven voor een zakelijke doelgroep. Onder meer: schriftelijke adviesvaardigheden, schrijven voor beleid, klantgericht digitaal communiceren.

Interesse?

Heb je interesse in een taalwebinar voor jezelf of je bedrijf? Mail je vraag dan naar: anjagruteke@tekstfirma.nl

Ik denk graag met je mee!