Heb je plezier in schrijven en wil je iemand helpen zijn/haar levensverhaal vast te leggen? En ben je een dagdeel per twee weken beschikbaar? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Humanitas Levensverhaal.

Elk mensenleven kent mijlpalen, hoogtepunten en dieptepunten, belangrijke gebeurtenissen. Tijden van eenzaamheid en verdriet, maar ook van geluk en blijdschap. Je zou er wel een boek over kunnen schrijven. Maar hoe maak je er een goed lopend verhaal van?

De vrijwilligers van het project Humanitas Levensverhaal helpen mensen bij het schrijven en vormgeven van hun persoonlijke verhaal.

Jouw verhaal als boek, voor jezelf en voor dierbaren

De vrijwilliger komt bij de verteller thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Eventueel ga je samen op zoek naar een gedicht, een lied of foto’s om het verhaal te illustreren. Van het levensverhaal kan een boek gemaakt worden. Dat kan 1 exemplaar zijn of meerdere voor bijvoorbeeld (klein)kinderen, zussen, broers, vrienden. De Levensverhaal-vrijwilligers sluiten graag aan bij je wens. Vertellers betalen alleen de kosten voor het boek. Dat kost vanaf 18,00 euro per stuk.

Een mooie vorm van contact

Als je je verhaalt deelt, in welke vorm dan ook, is dat een mooie vorm van contact met degene die het leest. Ook het maken van je levensverhaal is voor jou en de vrijwilliger een bijzondere vorm van contact en een intiem proces.

Levensverhaal-vrijwilliger worden?

Voor je begint volg je de cursus ‘Van levensverhaal tot levensboek’. Daarna koppelt een van onze vrijwillige coördinatoren je aan een deelnemer die bij jou past. Deze coördinator biedt jou gedurende het proces ondersteuning op maat. Daarnaast zijn er jaarlijks bijeenkomsten voor alle vrijwilligers van Levensverhaal waarin ruimte is voor inhoudelijke verdieping en het uitwisselen van ervaringen.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten over het project Levensverhaal? Of wil je je aanmelden als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met Jacquelien Wijbenga via 06-13 65 37 92 of j.wijbenga@humanitas.nl