1 Over de Linkfirma (OUD)

Als schrijftrainer help ik anderen om beter zakelijke teksten te schrijven en te publiceren. Denk bijvoorbeeld aan beleidsteksten, adviesrapporten, correspondentie met klanten (papier, e-mail en social media), sollicitatie-uitingen en artikelen.

Het uitgangspunt in mijn trainingen is dat helder schrijven neerkomt op helder denken. De kunst is vervolgens om die heldere gedachten zo op papier te krijgen dat:

  • je boodschap overkomt bij je doelgroep (effectiviteit)
  • je in de korst mogelijke tijd de beste tekst schrijft (efficiëntie)

Ik werk zowel in eigen opdracht als voor opdrachtgevers als Boertien Vergouwen Overduin en de Vrije Universiteit. De trainingen die ik geef zijn praktijkgericht: we werken met teksten van de deelnemers. Eén van de bureaus waarvoor ik werk, schrijft in aanbevelingen aan potentiële klanten:

“Anja is een ervaren en enthousiasmerende trainer. Zij is neerlandica en heeft zeer brede ervaring met het geven van trainingen aan middel- en hoogopgeleide medewerkers binnen overheid en semioverheid. Haar trainingen kenmerken zich door variatie en interactie in de groep, zowel op groepsniveau als individueel.” (Boertien Vergouwen Overduin)

Deelnemers geven bijvoorbeeld aan:

(Ministerie van Economische Zaken, 2015):

“Ik heb de training als erg waardevol ervaren. Tips kunnen direct in de praktijk worden toegepast.”

“De cursus was inspirerend, goed gebracht. Ik zat vast met een tekst en heb dit al na de eerste bijeenkomst weer vlot kunnen trekken. Ik kan goed toepassen wat ik heb geleerd.”

(Nagelhout Administratie, 2015):

  • “Ik vond de training/cursus erg leerzaam en heb er een heleboel van opgestoken (erg leuk trouwens). Het meest leerzaam vond ik toch de verbeterpunten van mijn eigen brief, en het leukst was natuurlijk het verhaal doorschrijven met de woorden die jij ons tussendoor gaf.”
  • “Bedankt voor je leuke training. Ik vond het leerzaam, vooral wanneer je ik of wij gebruikt; de clichéwoorden; het boekje om nog menig keer na te lezen; het verhaal afmaken en eigenlijk alles wat er die avond is besproken.”

(ProRail, 2014):

  • “Duidelijke structuur, goede afwisseling, aandacht constant vastgehouden. Hele goede en leuke training, met name ook door werken met eigen teksten.”
  • “Het gebruik van eigen rapporten als lesstof is heel leerzaam en effectief; maakt valkuilen heel herkenbaar.”

Als tekstschrijver schrijf ik blogs, artikelen voor magazines, cv’s op LinkedIn en teksten voor websites.

In het contact met opdrachtgevers vind ik goed opdrachtnemerschap van groot belang. Ik stel vragen om duidelijk te krijgen wat iemand wil, waarom op die manier, voor welk publiek, en waar eventuele valkuilen zitten. Als ik een beeld heb, kom ik met creatieve ideeën en inspiratie. Ik vind het belangrijk om energie te geven en ik haal de energie uit de kwaliteit die ik lever, uit samenwerking met inspirerende, eigenwijze mensen en uit de leereffecten die deelnemers ervaren. Met scherpte, humor en zelfrelativering ga ik aan de slag.

[message_box] [styled_image w=”90″ h=”90″ align=”left” lightbox=”yes” alt=”Anja Grüteke” image=”https://www.tekstfirma.nl/wp-content/uploads/2011/04/linkedin-3.jpg”] Meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Bekijk het LinkedIn profiel van Anja GrütekeAnja Grüteke: M 06-14503904 | E a.gruteke@linkfirma.nl
[/message_box] [hr]

Partners

taalcentrum-vuVoor de training ‘Succesvol solliciteren’ werk ik samen met de Vrije Universiteit. Wilt u meer informatie? Ik vertel u graag wat de training inhoudt.

 

[hr]

In samenwerking met schrijfschool Scriptplus verzorg ik de training ‘Klantgerichte e-mails schrijven’, ook in 2015. Hierin leer je om e-mail in te zetten als overtuigend en krachtig communicatiemiddel. Schrijfschool Scriptplus is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam.