Mijn verhaal

Anja Grüteke, jouw persoonlijke schrijfcoach

Schrijvers van zakelijke teksten weten mij te vinden om hun schrijfvaardigheden te versterken. Ik coach vakexperts die schrijven voor een breed publiek. Ik doe dat zowel door individuele schrijfcoachings te geven als schrijftrainingen voor groepen. Als beleidsadviseur Interne en – Concerncommunicatie, neerlandica en hbo-docent Communicatiemanagement begrijp ik de werkvelden van mijn klanten. In de jaren dat ik als heb gewerkt bij de TU Delft en later bij ICT-bedrijven,  heb ik ervaren hoe het is om te schrijven in politiek-bestuurlijke omgevingen en voor commerciële opdrachtgevers.

Aan de volgende uitgaves werkte ik mee:

  • Check je beleidstekst, van Eric Tiggeler, collega bij het Taalcentrum VU (2017). In dit boek vind je de argumentatieschema’s die ik mee heb ontwikkeld. De schema’s  worden toegepast in trainingen om complex-bestuurlijke onderwerpen te analyseren en vervolgens helder te beschrijven in scenariorapporten.
  • Het nieuwe schrijven, van Dolf Weverink, collega-schrijftrainer. In dit boek vind je de 4V-effectiviteitsformule die ik heb ontwikkeld voor sterke content (2018).

 

“Ik heb genoten van de wijze waarop Anja leiding heeft gegeven aan de communicatieopgave van ASZ en PinkRoccade SZ. Nog altijd spreken oud collega’s mij aan op het wij-gevoel uit die tijd. Het net verzelfstandigde ASZ is door Anja zowel in interne als externe communicatie op de kaart gezet. Anja inspireert en motiveert niet alleen de mensen waar ze leiding aan geeft, maar ook haar omgeving.

Marcel van Druenen, projectleider Vakmanschap en Adviseur Sociale Innovatie”

Ik help jou als ambitieuze schrijvende expert ook graag verder om je doelen te bereiken. Als neerlandica en bestuurlijk-commercieel adviseur begrijp ik de omgeving waarin jij teksten schrijft en kan ik je de juiste handvatten aanreiken. Ook kan ik coaches uit mijn netwerk betrekken die vanuit hun eigen expertise een bijdrage kunnen leveren aan jouw ontwikkeling.

Vrijgesteld van btw

Tekstfirma is erkend als onderwijsinstelling en geregistreerd bij het CRKBO. Hiervoor zijn de coachings en trainingen vrij van btw.