Leiderschap in schrijverschap

Krijg grip op het schrijfproces en schrijf teksten die voor jou en je organisatie werken

Leer hoe je grip krijgt op het schrijfproces in complex-bestuurlijke omgevingen of grote aanbestedingstrajecten bijvoorbeeld. Zodat je met meer energie en ontspanning werkende teksten kunt schrijven. Teksten die voor jou en voor je organisatie werken en waar je resultaat mee bereikt.

Herken je dit?

Je bent al een tijdje werkzaam als beleidsmedewerker, projectmanager of consultant en het gaat je goed af.  Je schrijft mee aan beleidsstukken, webteksten of bijvoorbeeld grote offertes. Je bent veel tijd kwijt aan het schrijven van teksten en overleggen met mensen die iets vinden van je tekst of mee willen sturen in de inhoud. Het is een uitdaging om binnen de volle werkagenda ook nog heldere en effectieve teksten te schrijven, in een prettige samenwerking met anderen. De tekst voelt soms als een blok en slurpt te veel energie op.

Wil je dit?

 • Makkelijk een heldere tekstopzet maken.
 • Weten hoe je de tekst optimaal op de lezer afstemt en daardoor meer effect bereikt.
 • In minder tijd effectieve teksten schrijven.
 • Meer schrijfplezier krijgen doordat je ook je creatieve schrijfkant weet aan te boren.
 • Je tekst beter door de bestuurslijn managen en grip houden op het eindresultaat.
 • Slim gegevens  analyseren voor een transparant advies.
 • Je zelfverzekerder voelen in je teksten doordat je de juiste woorden kiest, vlotte zinnen produceert in correct Nederlands.

Dan is het programma Leiderschap in schrijverschap mogelijk iets voor jou. Je leert te schrijven vanuit je doel en vanuit de belangen en vragen van de lezer. Je weerstaat de reflex om gelijk te gaan typen. Dat lijkt productief, maar vaak wordt zo’n tekst te breedsprakig en krijg je veel wijzigingsvoorstellen van meelezers. Dat kost weer extra tijd en energie. In dit schrijfprogramma leer je een slim schrijfplan te maken.  Dat is efficiënt en helpt je je doelen te bereiken.

“Anja is voor mij een geweldige docent geweest. Brengt communicatie op het conceptueel en strategisch niveau waar het thuis hoort en heeft me zo weten te inspireren.
Tijdens mijn afstuderen was ze een fijne sparringpartner die me waar nodig met een paar woorden terugbracht naar de essentie.”

Klantervaring: Arthur Alderliesten, Directeur bij de VBOK

Dank je Anja voor je schrijfcoaching. Ik heb veel geleerd wat ik in mijn werk kan toepassen en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Het levert me nu al meer energie op om eerst met anderen te brainstormen over een hoofdvraag en mogelijke boodschappen. Het was een goede tip om de boodschap zó te formuleren dat die op twitter kan. De bijeenkomsten waren inspirerend, goed gebracht. Ik zat vast met een tekst en heb dit al na de eerste bijeenkomst weer vlot kunnen trekken. Ik kan goed toepassen wat ik heb geleerd. Het gebruik van eigen rapporten als lesstof is heel leerzaam en effectief; maakt valkuilen heel herkenbaar.”

Klantervaring: Projectmanager ProRail

Meer weten?

Het programma Leiderschap in schrijverschap is een programma op maat. Het programma kan grotendeels online plaatsvinden. Dat kan bijvoorbeeld via zoom, ms teams, skype, e-mail of via een eigen leeromgeving.

Heb je interesse en wil je meer weten? Vul dan je gegevens hieronder in en we maken een afspraak voor een onlinegesprek. Na het gesprek ontvang je een coachingsvoorstel op maat.

 

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail*

  Telefoon

  Noteer hier je vraag: