Klanten aan het woord (oud)

  • Femke Verhoeven, omgevingsmanager Martens en Van Oord, volgde met haar team de training ‘Piramidaal schrijven’:
Anja is een professional met veel kennis van leesbaar, correct en kernachtig Nederlands schrijven. Ze weet de aandacht tijdens de training vast te houden door voldoende afwisseling van onderwerp en een heldere opbouw en structuur. Ze legt begrijpelijk uit en geeft duidelijke feedback op ingeleverde stukken. Ze ‘maakt’ de training door haar prettige persoonlijkheid, haar flexibele omgang met vragen tijdens de training en haar humor, hierdoor verloopt de training zeer plezierig. De trainingsdag en de schriftelijke feedbackmomenten zijn door alle deelnemers als zeer positief en leerzaam ervaren. Het lesmateriaal geeft je tot slot een uitstekend naslagwerk.

Gul Gungor, medewerker Klantenservice bij Westland Infra, volgde de training ‘Effectief reageren op klachten’:

Via het Taalcentrum van De Vrije Universiteit volgden ik en mijn collega’s deze training bij Anja. Het was een training van anderhalve dag en het was top. Heel veel praktijkopdrachten gedaan. Anja kan heel goed les geven. Zij is duidelijk, overtuigend (ze praat met je of ze legt de dingen uit in dagelijkse taal). De tijd was zo voorbij omdat het zo leuk was. Als ik het hele pakket moet beoordelen, kan ik haar een 9 geven!! Ik heb geleerd wat de structuur van een brief moet zijn en hoe snel kort en krachtig je brieven kan afhandelen. Ik heb nu een duidelijk beeld wat de inhoud van een brief moet zijn, hoe je moet indelen en waar je op moet letten. Ik heb echt wat geleerd en al toegepast op mijn werk.

Beleidsmedewerkers van het ministerie van Economische Zaken, volgden de training ‘Effectieve beleidsteksten schrijven’:

Reacties van deelnemers:

  • Ik heb de training als erg waardevol ervaren. Tips kunnen direct in de praktijk worden toegepast
  • De cursus was inspirerend, goed gebracht. Ik zat vast met een tekst en heb dit al na de eerste bijeenkomst weer vlot kunnen trekken. Ik kan goed toepassen wat ik heb geleerd.”

Beleidsmedewerkers van de kwaliteitsafdeling van ProRail, volgden de training ‘Auditrapporten schrijven’:

Reacties van deelnemers:

  • Duidelijke structuur, goede afwisseling, aandacht constant vastgehouden. Hele goede en leuke training, met name ook door werken met eigen teksten.
  • Het gebruik van eigen rapporten als lesstof is heel leerzaam en effectief; maakt valkuilen heel herkenbaar.

Boertien Vergouwen Overduin

Anja is een ervaren en enthousiasmerende trainer. Zij is neerlandica en heeft zeer brede ervaring met het geven van trainingen aan middel- en hoogopgeleide medewerkers binnen overheid en semioverheid. Haar trainingen kenmerken zich door variatie en interactie in de groep, zowel op groepsniveau als individueel.
Meer reacties

Arthur Alderliesten. Programmanager capaciteitsverdeling ProRail:

Anja is voor mij een geweldige docent geweest. Brengt communicatie op het conceptueel en strategisch niveau waar het thuis hoort en heeft me zo weten te inspireren.

Margaret Vos, communicatieadviseur Cyclus:

Bij Anja Grüteke heb ik een cursus ‘schrijfvaardigheid’ gevolgd. Leerzaam, effectief en erg leuk. In mijn vorige leven als directiesecretaresse schreef ik hele formele teksten. Als Communicatieadviseur heb je met verschillende doelgroepen te maken en wil je voor iedereen aantrekkelijke en duidelijke teksten schrijven. Anja heeft mij geleerd hoe je snel en gestructureerd, wervende teksten kan dichten. Wie zich wil ontwikkelen in het schrijversvak, bel of mail Anja. Op basis van jouw wensen stelt Anja een programma op. Succes gegarandeerd!

Karin Princen, Onderwijskundige:

Zowel de inhoud als de groep en jullie presentatie maakten het tot een verfrissende bijeenkomst. Ik ben nu, met een inhoudelijke basis, zeker gemotiveerd om mezelf neer te zetten met social media Caroline van Blerkom, directeur Lexicon: Anja is een gedreven en betrokken schrijftrainer/-adviseur die diverse maatwerktrajecten binnen bedrijven en overheden voor Lexicon heeft ontwikkeld en uitgevoerd. Haar creativiteit, klantgerichtheid en persoonlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat we dit de komende jaren graag blijven doen.