schrijfcoaching

Individuele schrijfcoaching

Een individuele schrijfcoaching van Tekstfirma helpt je te schrijven met meer effect in de best beschikbare tijd:

  • bepalen waar je staat en waar je naartoe wilt
  • slim structureren van teksten
  • vlot en correct formuleren
  • blokkades in het schrijfproces opsporen en ermee aan de slag gaan
  • plezier in schrijven (terug)krijgen.

Je kunt de individuele schrijfcoaching online volgen. Dat kan bijvoorbeeld via Zoom of Microsoft Teams, oefeningen per mail en een persoonlijke analyse en digitale terugkoppeling van je teksten.

“De schrijfcoaching die ik bij Anja volgde was maatwerk en gebaseerd op de teksten die ik in de praktijk schrijf. Ook nam Anja de tijd om nuttige extra oefeningen te ontwikkelen op basis van mijn schrijfstijl en tekstvraagstukken. Daardoor heb ik mijn schrijfvaardigheid goed kunnen ontwikkelen en voel ik me zekerder in het schrijfproces.”

Klantervaring: Nora Löb van I&O Research
volgde in 2018 een schrijfcoaching/NT2-traject bij Tekstfirma

Persoonlijke intake + voorstel

In een persoonlijke intake via telefoon, skype of zoom kijken we samen waar je staat als schrijvende professional en welke stappen je wilt maken. Na het intakegesprek ontvang je een voorstel voor een leertraject op maat. Het voorstel is een inhoudelijk leerplan en een investeringsvoorstel.

De beste teksten zijn die waarvan de lezer denkt dat hij ze zelf had kunnen schrijven.

Blaise Pascal, Franse wis- en natuurkundige en filosoof

“Bij Anja Grüteke van Tekstfirma heb ik een coaching ‘schrijfvaardigheid’ gevolgd. Anja is vier keer bij ons op locatie geweest en heeft mij privéles gegeven. Leerzaam, effectief en erg leuk.

In mijn vorige leven als directiesecretaresse schreef ik hele formele teksten. Dit deed ik op gevoel en niet volgens een communicatietheorie. Dit nam veel tijd in beslag.
Als communicatieadviseur heb je met verschillende doelgroepen te maken en wil je voor iedereen aantrekkelijke en duidelijke teksten schrijven. Anja heeft mij onder andere geleerd hoe je snel en gestructureerd, wervende teksten kan dichten.

Anja, bedankt voor je hulp. Nog iedere dag heb ik profijt van jouw cursus. Wie zich wil ontwikkelen in het schrijversvak, bel of mail Anja. Op basis van jouw wensen stelt Anja een programma op. Succes gegarandeerd!”

Klantervaring: Margaret Vos, Communicatieadviseur

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Heb je interesse en wil je meer weten? Vul dan je gegevens hieronder in. Dan maken we een afspraak voor een onlinegesprek, eventueel gevolgd door een vrijblijvend coachingsvoorstel op maat.

Voornaam*

Achternaam*

E-mail*

Telefoon

Noteer hier je vraag:

Wie is Anja Grüteke?

Op mijn 22ste studeerde ik aan de Universiteit Leiden af in de Nederlandse Taal- en Letterkunde. Daarop keerde ik terug naar Rotterdam, de stad waar ik ben geboren en getogen. Vanuit die stad ging ik in 1989 werken bij de TU Delft, als communicatieadviseur voor het College van Bestuur. In 1998 verhuisde ik naar Amsterdam voor de functie van teammanager Communicatie bij PinkRoccade.

In 2005 begon ik mijn bedrijf  Tekstfirma. Daarnaast werkte ik van 2006 – 2016 als docent Communicatiemanagement op de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit Tekstfirma ondersteun ik schrijvende professionals. Dat zijn vakexperts die rapporten en teksten schrijven voor een breder publiek.  Door mijn achtergrond als bestuurlijk adviseur en mijn opleiding Nederlands begrijp ik de werkvelden van mijn klanten. In de jaren dat ik heb gewerkt bij de TU Delft en later bij ict-bedrijven  heb ik ervaren hoe het is om te schrijven in politiek-bestuurlijke omgevingen en voor commerciële opdrachtgevers.

Schrijven vindt altijd plaats in een bredere context. Schrijven is communicatie. Die verbinding leg ik ook in mijn schrijftrainingen en -coachings. De centrale vraag is: wat wil je met je tekst bereiken?

Vrijgesteld van btw

De trainers van Tekstfirma zijn ingeschreven bij het CRKBO. Hiervoor zijn de coachings en trainingen vrij van btw.